
Μετά την ανάληψη της συνέχισης του συγκαλυμμένου πολέμου της Δύσης εναντίον της Ρωσίας στο έδαφος της Ουκρανίας, αποκλειστικά από την Βρετανία και μερικές χώρες της ΕΕ, ο Πούτιν απάντησε στην πρόκληση λέγοντας ότι δεν μπορείτε να φανταστείτε πως θα είναι ο πόλεμος, διευκρινίζοντας ότι τώρα στην Ουκρανία βλέπουν μία «ειδική επιχείρηση» και όχι πλήρους κλίμακος πόλεμο.
Ο Πούτιν φαινομενικά κάνει ένα «λάθος». Φαίνεται να πιστεύει ότι οι κυβερνήσεις της ΕΕ δεν μπορούν να φανταστούν τις επιπτώσεις ενός πραγματικού πολέμου με την Ρωσία. Φυσικά η «άγνοια» που αποδίδει στις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις είναι ρητορική. Και φυσικά οι κυβερνήσεις της ΕΕ γνωρίζουν τι θα σημάνει ένας ολοκληρωτικός πόλεμος με την Ρωσία, αλλά, απλώς δεν τους ενδιαφέρει. Μάλιστα αυτός ακριβώς είναι ο σκοπός τους, ένας Γ’ Παγκόσμιος Πόλεμος. Και γιατί το θέλουν αυτό; Γιατί αυτές είναι οι εντολές τους από τους υπερεθνικούς-υπερκρατικούς «χειριστές» τους, οι οποίοι ελπίζουν ότι θα πετύχουν να επιβάλλουν την παγκοσμιοποίηση επάνω στις στάχτες (για τρίτη φορά) της Ευρώπης και (ευελπιστούν) στα ερείπια όλης της ανθρωπότητας.

Αλλά ας αναλογιστούμε πως θα είναι ένας απροκάλυπτος και πλήρους κλίμακος πόλεμος ΕΕ – Ρωσίας. Μέχρι σήμερα, η Ρωσία ανεχόταν να σκοτώνονται οι στρατιώτες της και οι πολίτες της από ευρωπαϊκά (και αμερικανικά μέχρι πρόσφατα) όπλα. Την καταστροφή των όπλων αυτών η Μόσχα την περιορίζει μέχρι σήμερα εντός του εδάφους της Ουκρανίας. Υπάρχουν βέβαια και κάποια βιομηχανικά ατυχήματα στην δυτική Ευρώπη, αλλά είναι αβέβαιο αν αποτελούν σαμποτάζ, αλλά και σε αυτή ακόμη την περίπτωση δεν φαίνεται να υπάρχει κάποια καταλυτική μείωση της αμυντικής βιομηχανικής ικανότητας της ΕΕ. Άλλωστε, πολύ περισσότερη καταστροφή στην βιομηχανία της Ευρώπης προκαλεί η λεγόμενη «πράσινη» ανάπτυξη.
Σε έναν κανονικό όμως πόλεμο Ρωσίας – ΕΕ, οι αμυντικές βιομηχανίες της Ευρώπης, τα δίκτυα ενεργείας, τα δίκτυα συγκοινωνιών είναι πλέον θεμιτοί στόχοι για τους ρωσικούς βαλλιστικούς πυραύλους αλλά και για ομάδες σαμποτέρ Spetsnaz. Η ασφάλεια των βιομηχανιών και των μεταφορών μέχρι την Ουκρανία χάνεται. Τα κράτη της ΕΕ θα δουν να ανατινάζονται εργοστάσια, αποθήκες, αεροδρόμια, λιμάνια, τρένα, γέφυρες, σιδηροδρομικές υποδομές, πλοία μεταφοράς πρώτων υλών στην Βρετανία, την Γαλλία, την Γερμανία, την Ισπανία, τις Κάτω Χώρες και τις Σκανδιναβικές χώρες.

Το ίδιο θεμιτοί στόχοι για πυραύλους και Spetsnaz θα είναι πλέον κάθε είδους στρατιωτική εγκατάσταση: υπουργεία Αμύνης, στρατόπεδα, ναύσταθμοί, αεροπορικές βάσεις, αποθήκες πυρομαχικών και καυσίμων, κέντρα νεοσυλλέκτων, κέντρα διοίκησης και επικοινωνιών. Τα ίδια ισχύουν για κάθε είδους πολιτική υποδομή που μπορεί να στηρίζει την πολεμική προσπάθεια, όπως οι βιομηχανίες τροφίμων και φαρμάκων.
Φυσικά και θα υπάρχει η σύγχρονη ευρωπαϊκή αεράμυνα. Αλλά θα είναι αποτελεσματική; Όχι. Γιατί η εμπειρία της Ουκρανίας έδειξε ότι ακόμη και το πιο πυκνό και προηγμένο σύστημα αεράμυνας είναι ανίκανο να σταματήσει 100% επιθέσεις σύγχρονων βαλλιστικών πυραύλων και σμηνών από καμικάζι drone μεγάλης ακτίνας. Αν όμως αυτό συμβαίνει στην Ουκρανία, που είναι ένας περιορισμένος σε μέγεθος χώρος, στον οποίο έχει αναπτυχθεί χωρίς υπερβολή σχεδόν όλη η ΝΑΤΟϊκή αντιαεροπορική άμυνα, πως θα καλυφθούν αποτελεσματικά η Δυτική, Κεντρική, Βόρεια και Νότια Ευρώπη;
Και φυσικά, πέραν από το στρατιωτικό και υλικό κόστος, υπάρχει το πλέον ευαίσθητο σημείο της ΕΕ: οι ανθρώπινες απώλειες στο μέτωπο και στα μετόπισθεν, καθώς και η κατάρρευση του επιπέδου ζωής που έχει συνηθίσει ο Ευρωπαίος. Πως θα αισθανθούν οι Ευρωπαίοι όταν βλέπουν τις πρωτεύουσές τους να καίγονται όπως το Κίεβο και η Οδησσός; Πως θα αντέξουν τα εκατοντάδες φέρετρα από τους εφέδρους που θα έρχονται από το μέτωπο; Γιατί χωρίς εφέδρους η ΕΕ δεν μπορεί να πολεμήσει. Και αν η ΕΕ ελπίζει ότι θα «καταναλώσει» μόνον Πολωνούς και Ρουμάνους, ίσως δει το ήδη διογκούμενο αντι-ευρωπαϊκό λαϊκό κύμα σε αυτές τις χώρες να γίνεται τσουνάμι και να ξεσπάνε επαναστάσεις, που όχι απλώς θα πετάξουν το ΝΑΤΟ και την ΕΕ από αυτές, αλλά μπορεί και να φέρουν πίσω την Ρωσία.

Δεν θα υποστεί όμως και η Ρωσία πλήγματα; Φυσικά ναι. Ήδη δέχεται πλήγματα βαθιά στο έδαφός της από δυτικά όπλα και από ομάδες σαμποτέρ. Παρόλα αυτά, δεν φαίνεται αυτό να έχει επηρεάσει την πολεμική της προσπάθεια ή να έχει κάμψει το φρόνημα του Ρωσικού λαού και την υποστήριξή του στον Πούτιν. Η Ιστορία έχει αποδείξει ότι η Ρωσία μπορεί να «απορροφά» απώλειες – και μάλιστα βαρύτατες – αλλά πάντα να επιβιώνει και μάλιστα να αντεπιτίθεται για να ανακτήσει χαμένα εδάφη και κυριαρχία. Αντίθετα, η Δύση έχει αποδειχθεί ότι είναι πολύ ευαίσθητη σε απώλειες σε πολιτικό και κοινωνικό επίπεδο. Ο πόλεμος του Βιετνάμ προκάλεσε βαθιά πολιτικο-κοινωνική κρίση στις ΗΠΑ, το ίδιο και ο πόλεμος της Γαλλίας σε Ινδοκίνα και Αλγερία, στο Βέλγιο ο πόλεμος του Κογκό, στην Πορτογαλία ο πόλεμος στην Αγκόλα και τις άλλες αφρικανικές της κτήσεις κ.λπ. Και αυτοί οι πόλεμοι ήταν χαμηλής έντασης, και όχι υψηλής έντασης όπως ο Β’ ΠΠ.
Ήδη οι εξαγγελίες του Μακρόν προμηνύουν το νοσηρό μέλλον της Ευρώπης. Το «κοινωνικό κράτος» πρέπει να θυσιαστεί γιατί «κινδυνεύουμε» από την Ρωσία. Από την μία μεριά θα ξοδευτούν 800 δις. για πόλεμο, και από την άλλη θα κοπούν περίθαλψη, συντάξεις, επιδόματα, κ.λπ. Και αυτά σε μία ήδη μαστιζόμενη από βαθιά οικονομική κρίση Ευρώπη. Η λαϊκή αντίδραση θα είναι βίαιη. Και πως αυτό θα αντιμετωπιστεί; Με τον παραδοσιακό τρόπο της καταπίεσης και της καταστολής. Όσοι δεν συμφωνούν και αντιδρούν με τα πολεμικά σχέδια του Σόρος και του ιδρύματος Ροκφέλερ θα είναι «προδότες», και μόνον όσοι συμφωνούν θα είναι «πατριώτες». Ο Μακρόν ζήτησε «θυσίες» από τους Γάλλους, δηλαδή τα λεφτά τους και τις ζωές τους, για να αντιμετωπίσουν την «απειλή» της Ρωσίας, την οποία ταυτόχρονα χλευάζουν ως «αδύναμη» να νικήσει την Ουκρανία. Τελικά ποια αλήθεια ή καλύτερα ποιο ψέμα τους ισχύει;

Η στρατιωτική κινητοποίηση της Γαλλίας είναι αστεία υπόθεση. Τα τελευταία έτη, η Γαλλία πετάχτηκε κλοτσηδόν από αφρικανικές χώρες-πρώην αποικίες που ήλεγχε και μετά την «ανεξαρτησία» τους επί αιώνες. Στο δε εσωτερικό της, η χώρα είναι ουσιαστικά ανεξέλεγκτη, με την εγκληματικότητα και την τρομοκρατία των λαθρομεταναστών να έχει μετατρέψει την ζωή των Γάλλων σε κόλαση. Ωστόσο, ο Μακρόν απειλεί με πυρηνικό πόλεμο την Ρωσία! Προσφέρει πυρηνική ομπρέλα ασφαλείας στην… ΕΕ. Με άλλα λόγια, αν δεν δεχτεί η Ρωσία στρατεύματα της ΕΕ στην Ουκρανία θα φτάσει μέχρι το πυρηνικό ολοκαύτωμα. Στα αλήθεια, τέτοιου είδους υποκείμενα – που κυβερνούν με εκλογικά μαγειρέματα εναντίον της πραγματικής θέλησης των λαών της Ευρώπης – πρέπει να συλληφθούν ως εγκληματίες κατά της ανθρωπότητας…